ClickCease Dé Vloer Trends van 2021 | Laat je Inspireren! | VloerXXL - VloerXXL
Bezoek onze Showroom
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    VloerXXL - Woensdag 20 Juni 2021

    Dé vloer trends van 2021 | Laat je inspireren!

    Zoek je de vloer trends van 2021? Dan helpen wij je een handje. Als de vloerspecialist met een uitstekende relatie met het topmerk Ambiant en vtwonen, is VloerXXL altijd op de hoogte van de laatste trends. We zetten in dit blog wat ideeën uiteen over vloeren, waar jij bij gebaat kan zijn. Hoe je creatief een 100% unieke vloer legt? Dat weet je na het lezen van dit blog.

     

    Visgraat, de vloer trend van 2021

    Als je jezelf in alles laat inspireren en beïnvloeden door de laatste trends op lifestyle gebied, dan is visgraat je niet vreemd. Visgraat is een legstijl waarbij planken in een v-motief tegen elkaar worden gelegd. Op deze manier ontstaat een patroon die inderdaad doet denken aan een visgraat. Het leggen van visgraat is doorgaans ook wat lastiger dan klassiek plank na plank. Het resultaat is dan ook wel verbluffend en terecht de vloer trend van 2021. Is deze legvorm dan zo nieuw? Nee, in tegendeel. Deze methode werd al in de Romeinse tijd gebruikt, naar verluid om het gewicht beter de verdelen.

     

     

    Hongaarse punt, de vloertrend van 2022?

    Een andere interessante legmethode is de Hongaarse punt. Net als visgraat is de Hongaarse punt op dit moment zeer populair en daarom de vloer trend van 2021. In tegenstelling tot de Visgraat worden de planken bij de Hongaarse punt schuin gezaagd aan de korte kanten. Op deze manier kunnen de planken ook bij deze legmethode schuin tegen elkaar aan worden gelegd. Net als de visgraat vloer kent de Hongaarse punt een rijke historie. Nog altijd is deze legstijl razend populair en dat is niet voor niets. Een aanrader voor wie echt een unieke vloer zoekt. En misschien wel de aanvoerder van vloer trends 2022? Wie zal het zeggen.

     

     

    Haal het toonbeeld van de industriële look in huis met een betonlook vloer

    Een vloer die we niet kunnen vergeten in dit blog is de betonlook vloer. Een opkomende stijl die met recht een plaatsje in de vloer trends 2021 inneemt. Betonlook is, zo simpel werkt het soms gewoon, een kunststof vloer die lijkt op beton. Waar betonlook tot voor kort vooral in kantoorpanden werd gebruikt, zien we interieurstylisten steeds vaker spelen met beton. Dit geheel in lijn met ‘industrieel’, nog zo’n trend die we veel zien.

     

    Met industrieel kan je alle kanten op. Wat je vaak ziet zijn elementen die je doorgaans op rauwe werkplekken verwacht. Scheepstouw, hout en vooral ijzer. Heel veel ijzer. Met deze stijl wordt dan ook een stukje geschiedenis in huis gehaald. De betonlook vloer is daarom bij uitstek geschikt om dat rauwe gevoel te creëren waar mensen zo gek op zijn. Zonder dat het kil wordt natuurlijk.  

     

     

    Tegellook vloeren voor wie het durft  

    Een tikkie zachter, maar nog steeds heel stoer zijn tegellook vloeren. Niet langer is het nodig om een plavuizen vloer te leggen om een tegelvloer te hebben. Deze kunststof oplossing is duurzaam en heel natuurgetrouw, op één ding na. Waar echt steen vergruist, is dat niet mogelijk met een tegellook vloer. Tegellook vloeren zijn er net als echte tegelvloeren in alle soorten en maten. Of je nu een mozaïek wil aanbrengen, of grote grove tegels gebruikt. En wil je echt iets unieks creëren? Gebruik dan rechthoekige met vierkante tegels door elkaar. Dat is absoluut een vloer trend van 2021.

     

    https://cdn.webshopapp.com/shops/322524/files/372257737/tegel-vloer-ambiant-vloerxxl.jpg

     

    Inspiratie op doen met de vloer trends 2021 van Ambiant

    Vloer trends veranderen, maar wij veranderen gewoon mee. VloerXXL heeft de luxe dat het uitsluitend vloeren verkoopt uit de collectie van Ambiant. Ambiant is al jaren het A-merk als het gaat om stijlvolle, duurzame en betaalbare vloeren. Met een topteam van professionele vloerspecialisten en stylisten volgt Ambiant niet alleen de vloer trends van 2021. Ambiant maakt de vloer trends en ook de vloer trends 2022.

     

    vtwonen, topstylisten en createurs van vloer trends 2021

    Door onze uitstekende samenwerking met Ambiant kent VloerXXL ook het privilege de vtwonen by Ambiant collecitie aan te bieden. Als er een team van topstylisten met je mee komt denken over authentieke luxueuze vloeren, dan is dat een eer. vtwonen is het lifestyle platform van Nederland. Duizenden, misschien wel miljoenen huishoudens zijn geïnspireerd, geadviseerd en bediend door de creatieve vakmensen van vtwonen. Als er een partij vloer trends 2021 kent, dan zijn zij het wel.

     

     

    Benieuwd hoe je jouw vloer kunt inrichten volgens de vloer trends 2021? Bel ons gerust eens op en laat je inspireren door onze specialisten.

    Nieuws & Updates

    Recente artikelen