ClickCease Visgraat | De Mooiste Vloeren voor elke Woonstijl | VloerXXL - VloerXXL
Bezoek onze Showroom
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Visgraat vloeren, tijdloos en stijlvol

  Visgraat vloeren zijn harstikke hot. En dat te bedenken dat het visgraatdessin al ruim 2000 jaar oud is. Visgraat als vloerpatroon werd vooral voor hout gebruikt. Om die reden wordt het nog altijd veel op laminaat vloeren en PVC vloeren geprojecteerd. Toon meer

  Merken

  Soort vloer

  Motief

  Slijtlaag PVC

  Kleur

  Eigenschappen

  83 Producten

  .

  .

  00Dagen : 00Uur : 00Minuten : 00Seconden
  Bekijk de XXL Collectie

  Visgraat vloeren, een stukje geschiedenis

  Visgraat is misschien wel het meest bekende dessin dat er te vinden is. Het dankt zijn naam aan een metselstructuur dat al in de Romeinse tijd werd toegepast. Opus Spicatum, vrij vertaald puntig werk werd toegepast in straatwerk en muren. Ook de prachtige Cattedrale di Santa Maria del Fiore, kortweg de Dom van Florence werd volgens de visgraatstructuur gebouwd. Vanaf de zestiende eeuw werd de visgraatstructuur populair als parketvloer. Parket, van het Franse parquetry ligt aan de basis van wij vandaag in huis leggen. Een geometrisch v-vormig motief in hout of kunststof. Een ode aan de bouwkunst en tijdloos in gebruik. Laminaat met een prachtige geschiedenis dus.

   

  Enkele voordelen van visgraat vloeren

  • Visgraat vloeren zijn uniek. Een complimentenmagneet die werkelijk bij iedereen opvalt
  • Daarnaast zijn visgraat vloeren tijdloos. Een stijl die al zo lang meegaat, zal wel iets goed doen, toch?
  • Visgraat vloeren geven dynamiek aan je woning.

   

  Visgraat leggen, zeker de moeite waard

  Bij visgraat vloeren van hout werden rechte planken in een v-vorm tegen elkaar gelegd. Op deze manier ontstaat er een patroon dat inderdaad doet denken aan het skelet van een vis. Er zijn goede tips voor wanneer je zelf een visgraat vloer gaat leggen. Een van die tips is om een lijst van het materiaal om het geheel aan te brengen. Je kan de planken dan in één keer afzagen bij het bereiken van de lijst. Een andere tip is misschien nog bruikbaarder. Kijk in ons assortiment goed bij de productomschrijvingen.

   

  Schroom niet om een professional in te schakelen.

  Visgraat vloeren leggen is geen eenvoudige klus. Niettemin gelooft VloerXXL volledig in jouw vakmanschap. Maar mocht je onverhoopt hulp nodig hebben, dan hebben wij een eenvoudige maar handige oplossing. Wij werken nauw samen met de vakmensen van Uw Montagedienst. Zij staan garant voor een snelle en keurige aanleg van je visgraat vloer. 

   

  Visgraat vloeren, mateloos populair

  Sla de woonmagazines en Pinterest boards over vloeren er maar op na. Visgraat vloeren zijn de trend van het moment. Hoewel al een eeuwenoud recept, de visgraatvloer gaat nooit verloren. Het is niet voor niets dat experts zo lovend zijn over de visgraat vloer. Klassiek is wel degelijk iets anders dan ouderwets. Dat is goed terug te zien in het feit dat juist twintigers en begin dertigers massaal kiezen voor een visgraat vloer.

   

  Visgraat vloeren van Ambiant

  VloerXXL is premium dealer van Ambiant en vtwonen (by Ambiant). Een visgraat vloer kopen bij VloerXXL betekent dan ook kwaliteit in huis halen. Ambiant is het A-merk vloeren en toch betaalbaar. Met de slimme rekenhulp weet je direct wat je maar kwijt bent

   

  Designtips voor visgraat vloeren

  Lukraak een visgraat vloer leggen is misschien niet zo’n goed idee. Je investeert toch in een duurzame vloer en voor zo’n beslissing ga je niet over een nacht ijs. Laat je inspireren en informeren door onze experts. Door onze uitstekende samenwerking met zowel Ambiant als vtwonen weten wij wat werkt in een woning. Daarom geven wij vooraf alvast twee bruikbare designtips:

  • Gebruik een bies of omlijsting langs de randen van de visgraat vloer. Het breekt het patroon en contrasteert mooi. Een echter durfal experimenteert daarnaast met een afwijkende kleur voor de omlijsting.
  • Houd goed rekening met de indeling van je woning. Bij rechthoekige en vierkante woningen zorgt een visgraat vloer voor ruimte. In woningen waar veel inkepingen te vinden zijn, zorgt visgraat er juist voor dat je woning kleiner lijkt.

   

  Benodigdheden bij een visgraat vloer

  Enkele zaken waar je zeker rekening mee moet houden zijn de volgende:

  • Zorg voor een goede isolerende ondervloer
  • Behandel je vloer met speciale onderhoudsmiddelen
  • Denk na over een omlijsting en strips

  Bovenstaand is allemaal in onze webshop te vinden in het menu toebehoren.

   

  Service & Contact

  Service

  Onze service rijkt verder dan het op tijd en juist bezorgen van jouw visgraat vloer. We adviseren je op elk gewenst moment over de laatste trends. We geven tips & tricks over het leggen en helpen je de juiste keuzes te maken. Je kan ons bereiken via de chat, per mail en telefonisch.

  Garantie

  VLoerXXL is officieel erkend als Trusted Shop. Dit betekent dat wij een keurmerk dragen en dat je derhalve tot €2500,- aankoopbescherming hebt. Daarnaast bieden wij leveringsgarantie en de garantie op een goed, eerlijk, duurzaam product.

   

  FAQ’s over visgraat vloeren

  Hoe duur is een visgraat vloer?

  Een visgraat vloer is niet duurder dan andere vloeren. Het gaat namelijk om dezelfde materialen. Het prijsverschil zit hem in het aanleggen van de vloer. Omdat het aanleggen complexer is, rekent onze legservicepartner Uw Montagedienst een meerprijs van €9,75 per vierkante meter.

  Welke andere legpatronen dan visgraat zijn er?

  Visgraat is uniek als legpatroon, maar er zijn meer opties. Zo is er de klassieke stijl, waarbij planken verticaal tegen elkaar aan worden gelegd. Een vrij eenvoudige methode, maar snel te realiseren. Een andere methode is de Hongaarse punt, ofwel het Chevron patroon. In tegenstelling tot de visgraat waarbij rechte planken schuin worden gelegd, worden bij de Hongaarse punt schuine planken recht tegen elkaar gelegd.

  Hoe leg je een visgraat vloer?

  Iedere vloerexpert zal zijn eigen truc hebben, maar in de basis werkt het hetzelfde. Als je een visgraat vloer gaat leggen, dan kun je het beste in het midden tegen een muur beginnen. Je begint bijvoorbeeld met een plank die schuin naar links ligt. De volgende plank komt met de korte kant loodrecht op de lange kant van de linker plank. En zo werk je zowel naar buiten als naar toe.