Bezoek showroom in Zwolle
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Wij helpen je graag met zoeken.

  Help mij kiezen

  Hongaarse punt vloer, uitdagend en uniek design

  De Hongaarse punt vloer is een vloer die in steeds meer woningen gebruikt wordt. Ter illustratie, de woonmagazines staan ermee vol. Net als de visgraat, bestaan Hongaarse punt vloeren uit schuin gelegde planken. Toon meer

  Merken

  Soort vloer

  Motief

  Slijtlaag PVC

  Kleur

  Eigenschappen

  18 Producten

  .

  .

  00Dagen : 00Uur : 00Minuten : 00Seconden
  Bekijk de XXL Collectie

  Hongaarse punt vloer, vanwaar die naam?

  De Hongaarse punt, ofwel het Chevronpatroon is een stijl die vergelijkbaar is met de visgraatstructuur. Ze dankt haar naam vermoedelijk aan de Hongaarse prinses Elisabeth. Zij was zo dol op het dessin. Ze heeft het op eigen titel populair heeft gemaakt in het modecentrum van de wereld in de vijftiende eeuw: Italië. Chevron, ofwel de Hongaarse punt wijkt niet veel af van visgraat. Het grootste verschil is dat de latjes bij de Hongaarse punt schuin zijn afgezaagd, terwijl de visgraat schuin in wordt gelegd. 

   

  Hongaarse punt vloeren, de voordelen

  • Met het leggen van een Hongaarse punt vloer creëer je een unieke stijl. In weinig woningen kom je deze dan ook tegen.
  • De Hongaarse punt wordt al honderden jaren gebruikt. Tijdloos en stijlvol dus.
  • Met de golvende beweging van de Hongaarse punt gaat je woning leven.

   

  Hongaarse punt, dat loont de moeite

  Laten we eerlijk zijn, een vloer met in de Hongaarse punt leggen is geen sinecure. Er gaat wat tijd in zitten. Maar dan weet je wel dat je geen standaard vloer in je woning aanbrengt. Je weet in ieder geval één ding zeker, je komt hem niet gauw ergens anders tegen. En als je eenmaal de smaak te pakken hebt, dan gaat het als een speer. Het leggen van dit patroon kost misschien een dag meer. Het plezier dat je eraan hebt duurt jaren, misschien wel eeuwig.

   

  Een professionele monteur is natuurlijk ook mogelijk

  Jaren plezier zonder jezelf in bloed zweet en tranen te werken is ook een optie. Onze professionele samenwerkingspartner Uw Montagedienst is team van experts in het leggen van vloeren. Speciale wensen worden altijd besproken en zij werken snel en netjes. Oftewel, een vakbekwame partner.

   

  Hongaarse punt vloeren, mateloos populair

  Sla de woonmagazines en Pinterest boards over vloeren er maar op na. Visgraat vloeren zijn de trend van het moment. Hoewel al een eeuwenoud recept, de visgraatvloer gaat nooit verloren. Het is niet voor niets dat experts zo lovend zijn over de visgraat vloer. Klassiek is wel degelijk iets anders dan ouderwets. Dat is goed terug te zien in het feit dat juist twintigers en begin dertigers massaal kiezen voor een visgraat vloer.

   

  Ambiant vloeren in Hongaarse punt

  Bij VloerXXL gaan we voor de hoogste kwaliteit. En die hebben we gevonden in Ambiant. VloerXXL is premium dealer van Ambiant en vtwonen (by Ambiant). Ambiant is een erkend topmerk in de wereld van kunststofvloeren en wij zijn vereerd om hier de premium verkooppartner van te zijn. Verwacht bij ons daarom ook geen stunts met bodemprijzen. VloerXXL verkoopt kwaliteit en waarborgt de goede naam van Ambiant. Met trots.

   

  Designtips voor Hongaarse punt vloeren

  Ambiant en vtwonen hebben de krachten gebundeld en een lijn van exclusieve vloeren gelanceerd. Hierdoor beschikt VloerXXL over enkele prachtige pvc-vloeren die uitermate geschikt zijn voor de Hongaarse punt. Om het optimale resultaat uit je Hongaarse punt vloer te halen, hebben we enkele designtips voor je.

  • Werk met een omlijsting of zogenaamde bies. Dit maakt niet alleen het leggen van de Hongaarse punt een stuk eenvoudiger, het is bovenal ook echt mooi. Een gewaagde keuze, maar heel mooi: neem een omlijsting in een net andere tint.  
  • Kijk goed wat het beste dessin wordt in jouw woning. De Hongaarse punt kan in hoeken van 45 en 60 graden gelegd worden. Probeer daarom eerst droog uit wat het beste werkt in jouw woning.

   

  Standaard toebehoren bij de Hongaarse punt vloer

  De Hongaarse punt leg je niet zomaar. Kijk daarom vooral ook in ons menu toebehoren voor de juiste benodigdheden. Wat sowieso niet kan ontbreken als je de vloer zelf aanlegt:

  • Een goede isolerende ondervloer
  • Een goed mes of een zaag om de planken op de juiste manier af te snijden/zagen
  • Strips, plinten en overgangsprofielen
  • Lijm of kit
  • Onderhoudsmiddelen om de vloer te behandelen.

   

  Service & Contact

  Service

  Om je optimaal van dienst te zijn, bieden we je meerdere manieren om contact met ons te hebben. Je kunt chatten via onze website, bellen op 088-426 40 95 of mailen naar [email protected]. Wij reageren doorgaans dezelfde dag op inkomende vragen en opmerkingen.

  Garantie

  VLoerXXL draagt met trots het keurmerk Trusted Shop. Door dit keurmerk hebben wij onszelf verplicht om jou tot €2500,- te vrijwaren van enig risico over je aankoop. Daarnaast hanteren wij de gangbare garanties zoals een leveringsgarantie, ruilgarantie en heb je standaard 30 dagen bedenktijd over jouw bestelling.  

   

  FAQ’s over Hongaarse punt vloeren

  Wat is de Hongaarse punt?

  De Hongaarse punt is een vloerlegmethode die verwant is aan de visgraat. Echter het verschil tussen deze stijlen zit hem in de legwijze. Bij de visgraatmethode worden rechte planken schuin tegen elkaar geklikt of geplakt. Bij de Hongaarse punt worden schuine planken recht tegen elkaar aan geklikt of geplakt.

  Is een Hongaarse punt vloer duur?

  Nee, in de basis is een Hongaarse punt vloer net zo duur als andere vloeren. Je betaalt alleen meer als je de vloer laat leggen door onze samenwerkingspartner Uw Montagedienst.  Dit omdat het leggen van een vloer volgens de Hongaarse punt methode iets complexer is. De meerprijs is €9,75 per vierkante meter ten opzichte van standaard.

  Moet ik veel snijden en zagen bij de Hongaarse punt?

  Ja daar zijn we eerlijk in. Want als je de vloer volgens het Hongaars punt principe gaat leggen, zal er veel gesneden of gezaagd moeten worden. Een belangrijke tip! Zodra je één plank hebt gezaagd onder de gewenste 45 of 60 graden hoek, heb je een voorbeeld. Kortom, je hoeft niet steeds de hoek te berekenen, want je kopieert gewoon van de eerste plank.

   

  Wij maken gebruik van cookies. Indien u verder gaat op deze website, gaat u daarmee akkoord. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid. Dit bericht verbergenLees meer »